Cursus

Praktijk: GRCcontrol Privacy Management System voor eindgebruikers

Praktijk
Basis: GRCcontrol
1
Daagse cursus
Lengte of Niveau

Training: Praktijk: GRCcontrol Privacy Management System (1 dag). Het Privacy Management System is ontwikkeld als module op de GRCcontrol software. Met de GRCcontrol software kunt u op een eenvoudige, snelle, kostenefficiënte en modulaire wijze de beheersing van lokale of Europese privacy wet- en regelgeving stapsgewijs implementeren. De beheersing kunt u eenvoudig aantoonbaar maken voor uw management, stakeholders, auditor en toezichthouders.

Cursusdata

Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven
Inschrijven

Bij inschrijving gaat u akkoord met de cursusvoorwaarden van CompLions-GRC.

inhoud

De training heeft als doel de cursist vertrouwd te maken met de basis GRC-functionaliteit en de module ‘Privacy Management System’.

Voor wie?

Het Privacy Management System is ontwikkeld als module op de GRCcontrol software. Met de GRCcontrol software kunt u op een eenvoudige, snelle, kostenefficiënte en modulaire wijze de beheersing van lokale of Europese privacy wet- en regelgeving stapsgewijs implementeren. De beheersing kunt u eenvoudig aantoonbaar maken voor uw management, stakeholders, auditor en toezichthouders. Deze training is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor, of betrokken wordt bij, de invoering, beheer en het verbeteren van een systeem voor privacy management met behulp van onze GRCcontrol software.

Leerdoel

De training heeft als doel de cursist vertrouwd te maken met de basis GRC-functionaliteit en de module ‘Privacy Management System’.

Vereisten
Bewijs van deelname voor de Basis: GRC & managementsystemen algemeen of een vergelijkbaar kennisniveau.

Onderwerpen

De training levert specifieke informatie over de werking van functionaliteiten m.b.t. de GRCcontrol software en het Privacy Management System en behandelt de volgende onderwerpen:

 • Basis inrichting en configuraties m.b.v. PDCA.
 • Organisatie-, processen-, middelen-, bestanden en dreigingen beheer.
 • Inrichten van normenkaders (AVG/GDPR, Privacy Baseline etc.) en maatregelen set.
 • Privacy Impact Assessment.
 • Incident- en risicobeheer.
 • Implementatieplan, taken delegeren, uitvoering en accorderen.
 • Effectiviteits-, compliance- en externe audit.
 • Dashboard & rapportages.

Alle onderwerpen worden middels opdrachten in groepsverband uitgevoerd en geanalyseerd.

Na afloop

Nadat de cursist de cursus heeft doorlopen ontvangt hij/zij een bewijs van deelname en is de cursist in staat de taken uit te voeren, behorende bij zijn/haar functie, met behulp van de GRCcontrol software. Daarnaast beschikt hij/zij over de basiskennis om privacy-aspecten te kunnen borgen binnen de organisatie.

Locatie, duur en investering

 • CompLions-GRC in Deventer, Keulenstraat 8E
 • 1 dag van 09:30 – 16:30 uur
 • € 795,00 p.p. excl. BTW
 • Kosten zijn incl. koffie/thee, faciliteiten, lunch en cursusmateriaal
 • In House training op aanvraag.

Deelname wordt direct na aanmelding in rekening gebracht.

Overige informatie

De cursusvoorwaarden van CompLions-GRC zijn van toepassing op alle trainingen gegeven door CompLions-GRC. Indien u zich inschrijft voor deze training wordt u gevraagd deze cursusvoorwaarden te aanvaarden. Zodra dit per mail is bevestigd, is uw inschrijving voltooid.